HeaderImg image

Talijanski fotograf Luigi Viola poklonio je Spomen području Jasenovac fotografiju

09.06.2011.

DSCF2415aa1.jpg

Poznati talijanski fotograf Luigi Viola poklonio je Spomen području Jasenovac fotografiju koja je bila dio izložbe održane u Gliptoteci HAZU. Izložbu i donaciju Spomen području Jasenovac omogućila je uz umjetnika i gospođa Živa Kraus, zagrebačka slikarica i galeristica, vlasnica svjetski poznate Ikona Galerije u Veneciji, te organizatorica izložbe u Zagrebu.

"Donacija fotografije memorije Luigi Viole, vrijedan je dar Spomen području Jasenovac", izjavila je ravnateljica Nataša Jovičić. "To je umjetnička fotografija koja je uz još dva značajna poklona dio buduće zbirke umjetnina. Grafiku iz Yad Vashema Spomen području Jasenovac uručio je Predsjednik Države Izrael, Shimon Peres koji je prošle godine posjetio memorijal, a malu skulpturu u obliku križa poklonio je zagrebački nadbiskup Josip Bozanić, također prilikom svog posjeta."

Fotografija Luigi Viole pod nazivom "Days of Silence" izrađena je laserskim prinatenjem po aluminiju, veličine je 120x90 cm, a od danas se nalazi u prostorijama Spomen područja Jasenovac, te ju se može pogledati za vrijeme rada Memorijalnog muzeja.


JAVNA USTANOVA SPOMEN-PODRUČJE JASENOVAC

Braće Radić 147, 44 324 Jasenovac

www.jusp-jasenovac.hr

tel-faks:+385 44 672 3 19


RADNO VRIJEME

1. ožujka - 30. studenog

Ponedjeljak - nedjelja: 9 - 17 h

Državnim praznikom muzej ne radi.


KAKO DO NAS

UPUTE