HeaderImg image

U Parizu će biti potpisan Sporazum o suradnji između Spomen područja Jasenovac, Agencije za odgoj i obrazovanje i Memoriala de la Shoah

05.10.2012.

logo_Memorial-1024x1021_caopy.jpg

10. listopada 2012. godine u Memorial de la Shoah u Parizu bit će potpisan Sporazum o suradnji između Spomen područja Jasenovac, Agencije za odgoj i obrazovanje i Memoriala de la Shoah. Potpisnici Sporazuma su ravnateljica Spomen područja Jasenovac Nataša Jovičić, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović, ravnatelj Memoriala de la Shoah Jacques Fredj uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture Republike Hrvatske u nazočnosti ministrice kulture dr. sc. Andree Zlatar Violić, Veleposlanika Republike Hrvatske u Francuskoj NJ.E. Mirka Galića i uz prisustvo stručnih djelatnika Memorial de la Shoah Luca Lévyja, Iannisa Rodera i Patricie Debico.

Sporazumom će potpisane strane ostvarivati suradnju na muzejskim i obrazovnim programima: izmjenjivati stručnjake navedenih institucija, izmjenjivati izložbe vezane uz temu stradanja u koncentracijskom logoru Jasenovac, kao i teme vezane uz  Holokaust i genocid, zajednički se baviti temom prezentacije zločina u muzejima i u obrazovnom sustavu. Ovaj Sporazum je od velike važnosti za Spomen područje Jasenovac i stoga što sljedeće godine Republika Hrvatska postaje članicom Europske unije, te će ovaj Sporazum pružiti veće mogućnosti otvaranja europskih fondova za financiranje projekata i programa koje Spomen područje Jasenovac želi realizirati temeljem svojeg Strateškog plana 2012. - 2015. godine, u suradnji s Memorialom de la Shoah.

 

 

 

 


JAVNA USTANOVA SPOMEN-PODRUČJE JASENOVAC

Braće Radić 147, 44 324 Jasenovac

www.jusp-jasenovac.hr

tel-faks:+385 44 672 3 19


RADNO VRIJEME

1. ožujka - 30. studenog

Ponedjeljak - nedjelja: 9 - 17 h

Državnim praznikom muzej ne radi.


KAKO DO NAS

UPUTE