HeaderImg image

Posjet ravnateljice Nataše Jovičić United States Holocaust Memorial Museumu u Washingtonu

18.07.2013.

55895C.jpg

Temeljem poziva Muzeja Holokausta u Washingtonu, ravnateljica Nataša Jovičić bila je u službenom posjetu Washingtonu. Službeni posjet odnosio se na proslavu 20. godišnjice otvaranja toga muzeja. Na svečanosti koja se održala 28. i 29. travnja 2013. bilo je nazočno više od 3000 gostiju među kojima gotovo svi direktori muzeja Holokausta sa preživjelim iz Holokausta, te mnogi predstavnici američke i europske politike i kulture. Uz direktoricu Saru Bloomfield koja se obraćala gostima i uzvanicima ove velike svečnosti, nazočni su bili i Bill Clinton, bivši predsjednik SAD, nobelovac Elie Wiesel, unuka bivšeg predsjednika SAD Dwighta Eisenhowera i mnogi drugi.

Za vrijeme boravka, uz svečanosti, ravnateljica Jovičić je imala i radne sastanke sa stručnjacima i kolegama i to: Sarah Ogilvie, ravnateljicom National Institute for Holocaust Education, Lynn Williams, ravnateljicom Leadership Programs, Gregom Naranjom, na muzejskoj funkciji Exhibition Developer, Danom Napolitanom, ravnateljem Teacher Education and Special Programs, Emilom Kerenji, muzejskim stručnjakom za Holokaust u bivšoj Jugoslaviji i Applied Research Scholar, Arthurom Bergerom, viši stručnim savjetnikom za External Affairs i  Diane Saltzman, ravnateljicom Initiative on Holocaust Denial and State-sponsored Antisemitism i ravnateljicom Survivor Affairs.

Razgovarali su o nadopunama stalnog postava Memorijalnog muzeja u Jasenovcu te o budućoj suradnji koja nas očekuje pri radu na sanaciji i konzervaciji Kule u Stara Gradišci te radu na stalnom postavu toga budućeg muzeja. Ravnateljica je u pratnji Veleposlanika RH u Washingtonu, NJ.E. Joška Pare pogledala novootvorenu izložbu zajedno sa preživjelom iz Holokausta, gđom Dorom Klayman, a uz stručno vodstvo Arthura Bergera i Diane Saltzman. Veleposlanik Paro predložio je da se razmisli o posudbi te izložbe u Republiku Hrvatsku, što ćemo i razmatrati za sljedeću godinu. Posjet je završio sa željama za nastavak daljnje prijateljske suradnje.


JAVNA USTANOVA SPOMEN-PODRUČJE JASENOVAC

Braće Radić 147, 44 324 Jasenovac

www.jusp-jasenovac.hr

tel-faks:+385 44 672 3 19


RADNO VRIJEME

1. ožujka - 30. studenog

Ponedjeljak - nedjelja: 9 - 17 h

Državnim praznikom muzej ne radi.


KAKO DO NAS

UPUTE