HeaderImg image

Otvorena izložba Đorđa Mihovilovića „Kraj logora Jasenovac – u spomen na sve stradale i preživjele zatočenike" u Zavičajnom muzeju Kolašin

22.08.2013.

DSCF4610.jpg

Kustos Memorijalnog muzeja Spomen područja Jasenovac Ivo Pejaković sudjelovao je kao predavač na ljetnoj akademiji „Barvalipe“, koja je organizirana u Kolašinu u Crnoj Gori za studente Rome iz europskih zemalja. 19. kolovoza 2013. godine održao je predavanje na temu „Koncentracijski logor Jasenovac“. Istog dana, svjedočanstvo o svom zatočenju u logoru Jasenovac studentima je prenio preživjeli zatočenik logora Jasenovac, gospodin Nadir Dedić. Tom prilikom, gospodinu Dediću je uručeno posebno priznanje kao znak sjećanja za sudjelovanje na ljetnoj akademiji „Barvalipe“.

U sklopu ljetne akademije, u prostoru galerije Zavičajnog muzeja Kolašin, otvorena je izložba višeg kustosa Memorijalnog muzeja Spomen područja Jasenovac Đorđa Mihovilovića „Kraj logora Jasenovac – u spomen na sve stradale i preživjele zatočenike“. Izložbu je prigodnim govorom otvorio kustos Ivo Pejaković.

 

Nadir i Tofko Dedić s članicama organizacijskog odbora ljetne akademije „Barvalipe“, Marinom Vasić i Cristinom Marian

 

S otvaranja izložbe Đorđa Mihovilovića „Kraj logora Jasenovac – u spomen na sve stradale i preživjele zatočenike."

 

Zavičajni muzej Kolašin u kojem je otvorena izložba „Kraj logora Jasenovac – u spomen na sve stradale i preživjele zatočenike."

 

 

 


JAVNA USTANOVA SPOMEN-PODRUČJE JASENOVAC

Braće Radić 147, 44 324 Jasenovac

www.jusp-jasenovac.hr

tel-faks:+385 44 672 3 19


RADNO VRIJEME

1. ožujka - 30. studenog

Ponedjeljak - nedjelja: 9 - 17 h

Državnim praznikom muzej ne radi.


KAKO DO NAS

UPUTE