HeaderImg image

Sastanak Međunarodne radne skupine za izradu novog stalnog postava u Državnom muzeju Auschwitz-Birkenau

10.02.2014.

011.jpg

7. veljače 2014. u Spomen-području Jasenovac održan je drugi dio sastanka Međunarodne radne skupine za izradu novog stalnog postava u Državnom muzeju Auschwitz-Birkenau.

Domaćin susreta bilo je Ministarstvo kulture RH, a sastanak pod nazivom: „Obrazovanje o Holokaustu i među kulturalno razumijevanje u jugoistočnoj Europi – obnova jugoslavenskog Bloka 17 u Državnom muzeju Auschwitz-Birkanau“ organiziran je uz podršku UNESCO-vog ureda u Veneciji i u sklopu njegove globalne inicijative: „Kultura – most prema razvoju“.

Predstavnike Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Srbije i Bivše jugoslavenske Republike Makedonije, UNESCO-vog ureda u Veneciji, međunarodne stručnjake iz područja obrazovanja o Holokaustu iz Shoah Memoriala u Francuskoj, The Topography of Terror u Njemačkoj i Holocaust Memorial Museuma iz SAD-a u Spomen-području Jasenovac je pozdravila ravnateljica Nataša Jovičić, a kustosi Ivo Pejaković, Maja Kućan, Ines Sogonić i Đorđe Mihovilović proveli su goste kroz Memorijalni muzej i memorijalni kompleks, te su obišli područje bivšeg logora u Staroj Gradišci gdje se priprema izrada novog stalnog postava budućeg muzeja.

Kustosica Maja Kućan radi na popisu židovskih žena i djece koji su iz logora u Loborgradu prebačeni u Auschwitz.

 

http://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=9890

 

Galerija


JAVNA USTANOVA SPOMEN-PODRUČJE JASENOVAC

Braće Radić 147, 44 324 Jasenovac

www.jusp-jasenovac.hr

tel-faks:+385 44 672 3 19


RADNO VRIJEME

1. ožujka - 30. studenog

Ponedjeljak - nedjelja: 9 - 17 h

Državnim praznikom muzej ne radi.


KAKO DO NAS

UPUTE