HeaderImg image

Seminar u sklopu projekta „Dvostruki teret: učenje o nacionalsocijalizmu i holokaustu u Europi“ u organizaciji Goethe-Institut Kroatien

09.04.2014.

ivo.jpg

Kustos Memorijalnog muzeja Spomen-područja Jasenovac Ivo Pejaković sudjelovao je na seminaru u sklopu projekta „Dvostruki teret: učenje o nacionalsocijalizmu i holokaustu u Europi“ koji je u organizaciji Goethe-Institut Kroatien održan u Zagrebu 3. i 4. travnja 2014. godine.

Gospodin Pejaković sudjelovao je u panel diskusiji "Mjesta sjećanja i učenja" s Amarom Karapušom, kustosom Historijskog muzeja BiH iz Sarajeva, Renom Radlë, suosnivačicom Foruma za primenjenu istoriju iz Beograda, Vesnom Teršelič, voditeljicom Documente - Centra za suočavanje s prošlošću iz Zagreba, Joachimom Königom iz Pedagoškog odjela Spomen-područja Buchenwald i Mittelbau-Dora i Brunom Boyerom, glavnim voditeljem Međunarodnih odnosa Memoriala de la Shoah iz Pariza, a pod vodstvom dr. sc. Ljiljane Radonić APART stipendistice Austrijske akademije znanosti s projektom "Drugi svjetski rat u postsocijalističkim memorijalnim muzejima".


JAVNA USTANOVA SPOMEN-PODRUČJE JASENOVAC

Braće Radić 147, 44 324 Jasenovac

www.jusp-jasenovac.hr

tel-faks:+385 44 672 3 19


RADNO VRIJEME

1. ožujka - 30. studenog

Ponedjeljak - nedjelja: 9 - 17 h

Državnim praznikom muzej ne radi.


KAKO DO NAS

UPUTE