HeaderImg image

Seminar "Memory Week" u organizaciji Dokumente: Centra za suočavanje s prošlošću

30.09.2015.

DSCF3084.jpg

29. rujna 2015. godine Spomen-područje Jasenovac bilo je domaćin sudionicima seminara "Memory Week" koji se od 28. rujna do 2. listopada održava u Zagrebu, Jasenovcu, Beogradu i Sarajevu.

Organizator seminara je Dokumenta: Centar za suočavanje s prošlošću, u sklopu programa Druga jesen, čiji su organizatori Spomen-područja Jasenovac, muzej Topografija terora iz Berlina, Historijski muzej Bosne i Hercegovine iz Sarajeva, Centar za kulturnu dekontaminaciju iz Beograda, Muzej novejše zgodovine iz Ljubljane, Centar za građansko obrazovanje iz Podgorice, Mirovna akcija iz Prilepa, Associazione Quarantasettezeroquattro iz Gorizie, Volonterski centar Zagreb, Udruga Goli otok "Ante Zemljar", Srpsko narodno vijeće i Antifašistička liga RH iz Zagreba.

Sudionici seminara su uz stručno vodstvo kustosa Spomen-područja Jasenovac razgledali Memorijalni muzej Jasenovac, obišli spomenik "Cvijet" i spomeničko područje, te sudjelovali u diskusiji o izazovima s kojima se susreće Spomen-područje Jasenovac. Nakon posjeta Spomen-području Jasenovac sudionici su se uputili u Beograd i Sarajevo na nastavak seminara u kojemu sudjeluje i kustos Spomen-područja Jasenovac, gospodin Ivo Pejaković. 


JAVNA USTANOVA SPOMEN-PODRUČJE JASENOVAC

Braće Radić 147, 44 324 Jasenovac

www.jusp-jasenovac.hr

tel-faks:+385 44 672 3 19


RADNO VRIJEME

1. ožujka - 30. studenog

Ponedjeljak - nedjelja: 9 - 17 h

Državnim praznikom muzej ne radi.


KAKO DO NAS

UPUTE