HeaderImg image

Doktorski rad ˝Socijalna konstrukcija kolektivnih sjećanja na Domovinski rat˝ Andriane Benčić

31.03.2016.

PageBGDef_2bl_copy.jpg

Andriana Benčić, znanstvena suradnica Spomen područja Jasenovac, na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, na Odsjeku za sociologiju, obranila je 15. veljače 2016. godine doktorski rad naslovljen ˝Socijalna konstrukcija kolektivnih sjećanja na Domovinski rat˝.

Andriana je kao suradnica Spomen područja Jasenovac najveći dio svog istraživačkog doktorskog projekta napravila u okviru Spomen područja, a sa specifičnim fokusom na politički utjecaj prošlosti Drugog svjetskog rata i poraća (te osobito Jasenovca) na Domovinski rat.

Za iznošenje tog projekta bila je nagrađena stipendijom Muzeja holokausta u Washingtonu (USHMM).

Nakon obranjenog doktorskog rada, Andriana će kao postdoktorski istraživač za problematiku Jasenovca sudjelovati na trogodišnjem postdoktorskom projektu naziva Accessing Campscapes: Inclusive Strategies for Using European Conflicted Heritage. Projekt je financiran putem programa HERA Joint Research Programme, a temeljit će se na dubinskim istraživanjima nekoliko mjesta sjećanja koja su bili koncentracijski logori: Bergen-Belsen, Treblinka, Jasenovac, Falstad, Westerbork i Lety.

Tijekom 2017. godine, Andriana će svoj postdoktorski znanstveni projekt o Jasenovcu (naziv projekta: Jasenovac as it is Reflected in National and European Memory Politics) nastaviti u Međunarodnom istraživačkom centru o holokaustu u muzeju Yad Vashem u Jeruzalemu, gdje će boraviti od ožujka do lipnja 2017. godine.


JAVNA USTANOVA SPOMEN-PODRUČJE JASENOVAC

Braće Radić 147, 44 324 Jasenovac

www.jusp-jasenovac.hr

tel-faks:+385 44 672 3 19


RADNO VRIJEME

1. ožujka - 30. studenog

Ponedjeljak - nedjelja: 9 - 17 h

Državnim praznikom muzej ne radi.


KAKO DO NAS

UPUTE