HeaderImg image

Objavljen je Priručnik za učitelje i nastavnike "Romi u Drugom svjetskom ratu u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, 1941.-1945."

28.12.2018.

Priru_nik_-_naslovnica.jpg

U izdanju Zaklade „Erinnerung, Verantwortung und Zukunft“ (Berlin, Njemačka) i Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar objavljen je Priručnik za učitelje i nastavnike Romi u Drugom svjetskom ratu u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, 1941.-1945. Autori Priručnika su: dr. sc. Danijel Vojak (Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Zagreb), dr. sc. Goran Lapat (Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), Ivo Pejaković, prof. (Javna ustanova Spomen područje Jasenovac) i Neven Kovačev, mag. hist. (doktorand Poslijediplomskog studija medievistike, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu).

Priručnik je namijenjen nastavnicima povijesti te drugim zainteresiranim nastavnicima koji sudjeluju u obrazovnom procesu. Zamišljen je kao alat koji može pomoći u boljem razumijevanju povijesti Roma s naglaskom na tragičnu sudbinu romske zajednice za vrijeme Drugog svjetskog rata na području Nezavisne Države Hrvatske.

Tekst priručnika

 


JAVNA USTANOVA SPOMEN-PODRUČJE JASENOVAC

Braće Radić 147, 44 324 Jasenovac

www.jusp-jasenovac.hr

tel-faks:+385 44 672 3 19


RADNO VRIJEME

1. ožujka - 30. studenog

Ponedjeljak - nedjelja: 9 - 17 h

Državnim praznikom muzej ne radi.


KAKO DO NAS

UPUTE