HeaderImg image

Spomen područje Jasenovac posjetilo izaslanstvo Međunarodnog saveza za sjećanje na holokaust.

12.09.2019.

DSCF0944.jpg

Spomen područje Jasenovac 11. rujna 2019. posjetilo je izaslanstvo IHRA-e, Međunarodnog saveza za sjećanje na holokaust. Izaslanstvo je predvodio predsjedavajući IHRA-e gospodin Georges Santer u čijoj pratnji su bili gospođa Martina Maschke, članica Odbora za genocid nad Romima te gospodin Lennart Aldik, zamjenik izvršnog tajnika IHRA-e.

Izaslanstvo IHRA-e je primio ravnatelj Spomen područja Jasenovac gospodin Ivo Pejaković, a u izaslanstvu su još bili glavna savjetnica u Ministarstvu kulture gospođa Dubravka Đurić Nemec, viši savjetnik specijalist u Ministarstvu kulture gospodin Dražen Klinčić te gospođa Tihana Balija, voditeljica Službe za ljudska prava Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

Na sastanku je, između ostalog, ravnatelj upoznao izaslanstvo IHRA-e s najvažnijim činjenicama o logoru Jasenovac, kulturi sjećanja na žrtve logora Jasenovac te o budućim planovima rada institucije vezano za obrazovanje mladih te pripremama za održavanje znanstvenih skupova. Izaslanstvo IHRA-e posjetilo je i Memorijalni muzej Spomen područja Jasenovac te Romsko groblje u Uštici.

 

 

 

Galerija


JAVNA USTANOVA SPOMEN-PODRUČJE JASENOVAC

Braće Radić 147, 44 324 Jasenovac

www.jusp-jasenovac.hr

tel-faks:+385 44 672 3 19


RADNO VRIJEME

1. ožujka - 30. studenog

Ponedjeljak - nedjelja: 9 - 17 h

Državnim praznikom muzej ne radi.


KAKO DO NAS

UPUTE