HeaderImg image

Najava konferencije „Jasenovac: prošlost i sadašnjost – povijest i sjećanje na institucionalno uništenje“

24.10.2019.

dscf2266-3-2.jpg

Spomen područje Jasenovac ima zadovoljstvo najaviti održavanja međunarodne znanstvene konferencije „Jasenovac: prošlost i sadašnjost – povijest i sjećanje na institucionalno uništenje“. Konferencija će biti održana od 24. do 26. ožujka 2020. godine u Beogradu, Jasenovcu i Zagrebu. Konferenciju organizira Centar Hugo Valentin sa Sveučilišta u Uppsali (Švedska) u suradnji s Memorialom de la Shoah iz Pariza (Francuska), Dokumentacijskim centrom Topografija terora iz Berlina (Njemačka), Odsjekom za povijest Sveučilišta u Beogradu (Srbija), Odsjekom za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Hrvatska) te Spomen područjem Jasenovac (Hrvatska). Konferencija će se održati uz finanancijsku podršku Saveza za sjećanje na holokaust (International Holocaust Remembrance Alliance – IHRA).

Konferencija će okupiti skupinu međunarodnih stručnjaka koji istražuju ​​povijest i sjećanje na logor Jasenovac metodom kritičke analize koja povezuje prošlost i sadašnjost. Znanstvenici će preispitivati dugogodišnje povijesne kontroverze i predstaviti nova istraživanja, ali i pridonijeti boljem razumijevanju mijenjanja kulture sjećanja tijekom godina.

Više o novostima vezanim za održavanje konferenciji možete pratiti na internetskoj stranici te na Facebook profilu konferencije.

https://jasenovac-past-and-present.org/home/hr/

https://web.facebook.com/Jasenovac-Past-and-Present-1093501044168257/?_rdc=1&_rdr


JAVNA USTANOVA SPOMEN-PODRUČJE JASENOVAC

Braće Radić 147, 44 324 Jasenovac

www.jusp-jasenovac.hr

tel-faks:+385 44 672 3 19


RADNO VRIJEME

1. ožujka - 30. studenog

Ponedjeljak - nedjelja: 9 - 17 h

Državnim praznikom muzej ne radi.


KAKO DO NAS

UPUTE