HeaderImg image

Posjet posebne izaslanice za pitanja holokausta State Departmenta SAD-a Cherrie Daniels

27.11.2019.

Untitled.jpg

U utorak, 27. studenog 2019. godine, Spomen područje Jasenovac posjetila je posebna izaslanica za pitanja holokausta State Departmenta Sjedinjenih Američkih Država, gospođa Cherrie Daniels. U pratnji posebne izaslanice bili su predstavnici židovskih međunarodnih organizacija WJRO i B’nai B’rith, gospodin Dan Mariaschin, gospodin Ivan Čerešnješ te gospodin Evan Hochberg. Uvaženo izaslanstvo u posjet su primili ravnatelj Ivo Pejaković te kustosica Memorijalnog muzeja dr. sc. Andriana Benčić Kužnar.

Tijekom sastanka, upoznali su članove izaslanstva s povijesti logora Jasenovac, politikom ustaškog pokrata koji je doveo do masovnih zločina holokausta i genocida, te razvojem kulture sjećanja u Jugoslaviji i Hrvatskoj. Isto tako, na sastanku je bilo riječi o planovima rada Spomen područja Jasenovac u sljedećem razdoblju.

Nakon sastanka, gospođa Daniels i članovi izaslanstva obišli su Memorijalni muzej i prostor Spomen područja te su kod spomenika Cvijet zapalili svijeće za žrtve logora Jasenovac.

 


JAVNA USTANOVA SPOMEN-PODRUČJE JASENOVAC

Braće Radić 147, 44 324 Jasenovac

www.jusp-jasenovac.hr

tel-faks:+385 44 672 3 19


RADNO VRIJEME

1. ožujka - 30. studenog

Ponedjeljak - nedjelja: 9 - 17 h

Državnim praznikom muzej ne radi.


KAKO DO NAS

UPUTE