HeaderImg image

Otvorenje izložbe "Tikkum olam - popravljanje svijeta"

13.02.2020.

JASENOVAC_IZLOZBA_01a.jpg

12. veljače 2020. godine u Obrazovnom centru Spomen područja Jasenovac otvorena je izložba "Tikkum olam - popravljanje svijeta" u organizaciji umjetničke organizacije Elkana i Spomen područja Jasenovac. Tikkum olam je koncept koji potječe iz judaizma i govori o dužnosti svakog pojedinca da aktivnim djelovanjem popravlja svijet.

Posjetiteljima su se obratili glavni rabin za Hrvatsku Luciano Moše Prelević, ravnatelj Spomen područja Jasenovac Ivo Pejaković i članovi umjetničke radionice Elkana Feđa Aaron Bučić i Jasmina Kos. 

Idejni autor projekta i osnivač Elkane je splitski umjetnik Feđa Aaron Bučić koji je izradio središnji dio izložbenog postava. U projektu Tikkum olam umjetnici iz Hrvataske, Izraela, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije su izrazili svoje viđenje svijećnjaka menore, kao simbola širenja svjetla i dobra kroz svijet. U izradi su koristili ekskluzivne, rijetke materijale poput meteorita, 2000 godina starih arheoloških nalaza i plemenitih metala što je rezultiralo ručno rađenim, unikatnim djelima i nakitom. 

Galerija


JAVNA USTANOVA SPOMEN-PODRUČJE JASENOVAC

Braće Radić 147, 44 324 Jasenovac

www.jusp-jasenovac.hr

tel-faks:+385 44 672 3 19


RADNO VRIJEME

1. ožujka - 30. studenog

Ponedjeljak - nedjelja: 9 - 17 h

Državnim praznikom muzej ne radi.


KAKO DO NAS

UPUTE