HeaderImg image

Festival suvremenog židovskog filma

05.10.2021.

DSCF2204a.jpg

Festival suvremenog židovskog filma Zagreb (Festival tolerancije) i Centar za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust organizirali su u petak 1. listopada i u subotu 2. listopada 2021. ukupno četiri izvedbe opere za djecu „Brundibar“ pokraj Memorijalnog muzeja u Spomen području Jasenovac.

Opera se izvodi u znak sjećanja na djecu ubijenu za vrijeme holokausta. Za vrijeme Drugog svjetskog rata operu su više puta izvodila djeca u logiru Theresienstadt. Gotovo svi koji su sudjelovali u izvedbi su deportirani u logor Auschwitz gdje su ubijeni.

Izvedbama su nazočili NJ.E. Ilan Mor, veleposlanik Izraela, otpravnik poslova u veleposlanstvu SAD-a Mark Fleming, Jaroslav Kamas, konzul Republike Češke, Anna Rich, predstavnica UNHCR-a u Hrvatskoj, Nathalie Linow, savjetnica za kulturu veleposlanstva Savezne Republike Njemačke, Estelle Halimi – Dagron, savjetnica za suradnju i kulturnu djelatnost veleposlanstva Francuske, Ivan Marić, izaslanik ministra Gordana Radmana Grlića, Dubravka Đurić Nemec, posebna savjetnica ministrice Nine Obuljen Koržinek, Marija Mačković, izaslanica Hrvatskog sabora, Dženana Kalamujić, izaslanica zagrebačkog gradonačelnika, Rada Borić ispred zagrebačke Gradske skupštine, Ivona Nemeth, izaslanica župana Sisačko – moslovačke županije i Sanja Sarnavka, predsjednica Zaklade Solidarna.

Kroz ova dva dana izvedbama su prisustvovali i učenici osnovnih škola koji su imali priliku posjetiti Memorijalni muzej Spomen područja Jasenovac.

Galerija


JAVNA USTANOVA SPOMEN-PODRUČJE JASENOVAC

Braće Radić 147, 44 324 Jasenovac

www.jusp-jasenovac.hr

tel-faks:+385 44 672 3 19


RADNO VRIJEME

1. ožujka - 30. studenog

Ponedjeljak - nedjelja: 9 - 17 h

Državnim praznikom muzej ne radi.


KAKO DO NAS

UPUTE