HeaderImg image

Seminari i konferencije, međunarodna suradnja

obrazovni_1.JPG

JUSP Jasenovac od 2002. godine surađuje s mnogim muzejima i memorijalima iz Europe, Sjedinjenih Američkih Država i Izraela. Putem International Partnership Among Museums (IPAM) JUSP Jasenovac ostvaruje kvalitetnu bilateralnu suradnju s US Holocaust Memorial Museum iz Washingtona. Posebno valja istaknuti suradnju s Auschwitz Birkenau Memorial Museum, Imperial War Museum iz Londona, Yad Vashem iz Jeruzalema, Anne Frank House iz Amsterdama i Shoah Memorial iz Pariza.

Republika Hrvatska je 2005. godine postala redovnom članicom International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) te putem te međunarodne mreže institucija i muzeja JUSP Jasenovac surađuje sa svim članicama IHRA-e.

JUSP Jasenovac u suradnji s Ministarstvom kulture RH i Ministarstvom znanosti i obrazovanja RH sudjeluje u organiziranju međunarodnih seminara za profesore vezanih uz obilježavanje Dana sjećanja na Holokaust 27. siječnja te organizira brojne radionice unutar JUSP Jasenovac - Memorijalnog muzeja i Obrazovnog centra za sve posjetitelje pa tako i skupine učenika i studenata iz inozemstva.

Galerija


JAVNA USTANOVA SPOMEN-PODRUČJE JASENOVAC

Braće Radić 147, 44 324 Jasenovac

www.jusp-jasenovac.hr

tel-faks:+385 44 672 3 19


RADNO VRIJEME

1. ožujka - 30. studenog

Ponedjeljak - nedjelja: 9 - 17 h

Državnim praznikom muzej ne radi.


KAKO DO NAS

UPUTE